12 Eylül 2014 Cuma

Lohusa Döneminde Sıkıntılar

Lohusa döneminde tuvalete çıkma sorunları sizi korkutmasın


Lohusa Anneleri
Normal doğum yapan annelerde, doğum yaparken bebeğin başının mesaneye yaptığı baskı yüzünden idrar kontrolü sağlayan kaslar etkilenir ve idrar başlatmakta zorluk görülebilir. Bunun tek çözümü genital bölgeye ılık su tutarak rahatlama sağlanabilir. Nadir görülen idrar tutamama da görülebilir ve ağrılara sebep olabilir. Böyle durumlarda lokal ağrı kesiciler kullanmak faydalı olacaktır. Lohusa dönemindeki tuvaleti düşünerek evde iseniz lohusapijama giyebilirseniz ancak hastane ortamında lohusa gecelik size daha fayd
alı olacaktır. Lohusa gecelikler daha rahatlık sağlayacaktır. Rahatsızlıklar lohusa sorasında da devam ederse doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.


Lohusa döneminde süt yetmeyeceği endişesinden kurtulun


Lohusa dönemindeki kadınların en büyük endişelerinden biridir. Bebeğin emmeye yeni başladığı dönemde süt az miktarda gelecek ve emmeye devam ettikçe hormonlar salgılanıp süt miktarı artar. Anne pozitif bebekte aktif emiyor ise süt miktarı devamlı olarak artar. Emzirirken hormon dengeleri değişir bu hormon değişimleri ani terlemelere ve baskıya sebep olur bu sebepten ötürü lohusa dönemi için yapılmış lohusa kıyafetleri giymek kadınları rahatlatacaktır.


Lohusa Sepeti elinden geldiği kadar sizi bilgilendirmeye çalışacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder